LA DISLÈXIA

La dislèxia

La dislèxia és un trastorn permanent, d’origen neurològic caracteritzat per l’existència d’un conjunt de dificultats que obstaculitzen l’aprenentatge de la lectura, en absència de qualsevol altra causa física, cognitiva, emocional o ambiental.

Com sempre, el millor tractament és la prevenció, com més aviat es diagnostiqui, abans podem ajudar a que el nen / a pugui adequar el seu ritme al de la resta dels seus companys.

Per això, el treball conjunt i coordinat de l’escola, els professionals especialitzats i la família, és fonamental.

Habitualment la dislèxia sol anar acompanyada de: trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat (TDA / H), disgrafia, dificultats de l’aprenentatge de les matemàtiques (discalcúlia), trastorns del desenvolupament de la coordinació i / o trastorns a nivell afectiu.

No tots els dislèxics presenten els mateixos símptomes ni la mateixa intensitat, cada persona ha de ser avaluada individualment i rebre tractament adequat al seu perfil.

El diagnòstic es composa de diverses proves, de diferents professionals, i al final és un terapeuta del llenguatge expert en dislèxia qui valora diagnostica i rehabilita.

És un trastorn permanent, però pot tractar-se i millorar fins a tal punt, que la vida del nen / a en qüestió sigui pràcticament igual que la dels seus companys

× Hola! Et puc ajudar? Available from 15:30 to 20:30 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday