EL VERTIGEN VERTICAL

VERTIGEN CERVICAL

El vertigen cervical es una patologia molt prevalent en la societat que provoca mareig i la sensació de moviment dels objectes que ens envolten.

Les causes d’aquest mareig són una mala interacció entre els sistemes vestibular, visual i propioceptiu provocant una rebuda d’informació contradictòria al nostre Sistema Nerviós Central i produint la sensació de mareig o inestabilitat.

 

Dolor cervical i marejos?

Els estudis ens demostren que l’origen dels símptomes del vertigen es troba al coll i està associat a una sensació de rigidesa, dolor al coll i mal de cap. Per tant, el vertigen i les patologies o lesions de la regió del coll estan relacionats.

Les contractures cervicals que ens generen dolor, les hèrnies cervicals o les patologies degeneratives com l’artrosi poden desembocar en marejos cervicals.

 

Pot la fisioteràpia ser un tractament del vertigen cervical?

La fisioteràpia ha demostrat ser clau en el tractament del vertigen o mareig cervical. Mitjançant l’ús de teràpia manual, educació terapèutica, exercici terapèutic i la punció seca es pot aconseguir disminuir la sensació de mareig, així com el dolor de coll i cap.

Serà necessari que un especialista en aquest camp abordi el maneig del problema, a causa de la complexitat del mareig cervical, i que pugui realitzar una correcta dosificació de la intensitat i la freqüència del tractament rebut i realitzat pel pacient.

× Hola! Et puc ajudar? Available from 15:30 to 20:30 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday