Especialista

NUTRICIONISTA

Nutrició

SERVEIS CONSULTA DE NUTRICIÓ:

  • Control de pes (sobrepès, obesitat i augment de pes).
  • Pre-embaràs, embaràs i lactància.
  • Nutrició infantil: Baby led weaning, alimentació de 6 a 18m, de 18m a 3 anys, etapa escolar.
  • Intoleràncies i al·lèrgies alimentaries: a la lactosa, al gluten, a la fructosa, etc.
  • Alimentació vegetariana.
  • Nutrició clínica:
    – Hipotiroïdisme
    – Síndrome d’ovari poliquistic
    – Digestiu: síndrome d’intestí irritable, gastritis, reflux esofàgic, disfàgia, dieta FODMAP
    – Hipercolesterolèmia, diabetis, àcid úric, hipertensió etc.

Control de pes

Tant si vols perdre 5Kg per trobar-te millor, com si la teva necessitat és perdre 10 o 15 o 20 Kg, perquè la teva salut es comença a veure afectada, el més important és que puguis fer un canvi d’hàbits que et serveixin per no recuperar el pes perdut. I la millor manera és fer-ho amb l’ajuda d’una dietista nutricionista col·legiada. Podrem abordar-ho de manera integral, tenint en compte les teves preferències, horaris, disponibilitat per fer activitat física, i oferint-te els recursos necessaris (motivació, resolució de dubtes, menús setmanals, receptes, llista de la compra etc.) perquè aconsegueixis el teu objectiu i no recuperis el pes perdut.

Pre-embaràs, embaràs i lactància:

A l’etapa prèvia a l’embaràs les necessitats nutricionals són diferents i és clau portar una alimentació adequada i suficient per part de la dona però també per l’home. Durant l’embaràs, els nutrients i l’energia necessària variaran, així com també és molt important un correcte guany de pes. Finalment, la lactància materna fins, com a mínim, els 6m. d’edat és el recomanat per la OMS. Per ajudar-te en aquesta nova etapa una bona alimentació també serà fonamental.

Nutrició Infantil:

Assegurar una bona alimentació a l’etapa infantil serà clau per prevenir a l’infant de malalties com el sobrepès i l’obesitat però també d’altres malalties com hipertensió, diabetis o colesterolèmia a l’edat adulta.
A partir dels 6m. d’edat, el nadó inicia l’alimentació complementaria, que es pot portar a terme seguint diferents modalitats: triturat, Baby led weaning (o alimentació autoregulada pel nadó), o bé, l’opció mixta i que engloba les dos anteriors. A continuació s’inicia l’etapa que va dels 18m. als 3 anys i que és fonamental pel correcte desenvolupament de l’infant. Posteriorment, a partir dels 3 anys i fins els 12 aproximadament, és una etapa molt important per l’adquisició de bons hàbits que determinaran el seu comportament alimentari quan sigui una persona adulta.

Intoleràncies i al·lèrgies alimentaries:

Si t’han diagnosticat alguna al·lèrgia alimentària o presentes alguna intolerància i no saps que menjar o com llegir els ingredients a les etiquetes per trobar els que no
pots prendre, t’oferim la informació i les eines necessàries perquè la teva alimentació sigui variada i suficient i continuïs gaudint del plaer de menjar.

Hipotiroïdisme:

Apareix quan la producció d’hormones tiroidees no és suficient. Les causes poden ser diverses, tot i que la més freqüent és la pròpia alteració de la glàndula tiroide per motius autoimmunes, altres motius poden ser per alteracions del iode, determinada medicació etc. Tot i ser una malaltia freqüent amb un correcte tractament mèdic i una dieta apropiada pots revertir la simptomatologia

Síndrome d’ovari poliquistic:

És degut a una alteració a nivell endocrí i metabòlic que apareix amb certa freqüència en dones en edat fèrtil. Seguint una dieta baixa en carbohidrats (low carb) les molèsties que es presenten associades, com pot ser el dolor menstrual o síndrome premenstrual, es poden veure molt reduïdes.

Hipercolesterolèmia, diabetis, àcid úric elevat, hipertensió:

Aquests són factors de risc relacionats amb malalties cardiovasculars i que milloren o inclòs desapareixen amb una bona alimentació i un estil de vida saludable. Per tant pots veure com es normalitza aquella analítica que a partir d’un moment determinat et surt alterada.

Dieta FODMAP:

És una dieta terapèutica que s’aplica en determinats casos en que apareix alguna síndrome o patologia que causa gasos, dolor
abdominal, diarrea, com per exemple síndrome d’intestí irritable o malaltia de Crohn. Per seguir-la cal realitzar una primera etapa on s’eliminen aliments rics en carbohidrats de cadena curta fermentables com oligosacàrids , disacàrids, monosacàrids i poliols i una fase posterior de reintroducció de certs aliments amb un seguiment individualitzat per cada persona.

Alimentació vegetariana:

T’has decidit a portar una alimentació vegetariana però no tens clar com fer-ho sense que et manquin nutrients? T’assessorem sobre quines modificacions has de seguir i quina és la suplementació de certs micronutrients que necessites per portar-ho a terme sense riscos per la teva salut.

Digestiu:

Diverses patologies poden causar simptomatologia a nivell gastrointestinal (gastritis, reflux esofàgic, disfàgia etc.) però que pot millorar amb certs canvis a l’estil de vida i amb el tractament dietètic apropiat per cada cas.

CITA ONLINE

DEMANA VISITA PRÈVIA

Reserva la teva cita fàcilment

Clinica Martí Maset

TOTES LES ESPECIALITATS

Ens trobaràs a l’ Avinguda Verdaguer nº 4, bxs, de la Pobla de Segur (Lleida). El nostre horari és de Dilluns a Divendres de 15:30 a 20:30. I Dilluns i Dimecres també matí 9:30 a 13:30h.

ESTHER CARMONA

Dietista – Nutricionista, especialitzada en Nutrició infantil i Nutrició clínica
Nº de col·legiada: CAT001493

× Hola! Et puc ajudar? Available from 15:30 to 20:30 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday